this site uses cookies. With a click you agree to our disclaimer.

☭ Tržaški partizanski pevski zbor je bil ustanovljen leta 1972 v Bazovici pri Trstu. Do pred nekaj leti ga je vodil priznani glasbenik in ustanovitelj zbora Oskar Kjuder, potem pa je krmilo zbora prevzela naša pevovodkinja Pija Cah. Zbor šteje približno šestdeset članov, repertoar pa obsega revolucionarne, delavske in narodne pesmi, ki jih izvajamo v različnih jezikih. 

☭ Izbor pesmi še danes, kot v preteklosti izpričujejo željo po svobodi, pravičnosti in miru Zbor je glasnik narodno-osvobodilnega boja prosti fašističnemu okupatorju in nasilju.

☭ Zamisel o zboru se je porodila prav na Primorskem, kjer ni bilo med vojno odpadnikov in izdajalcev, saj so Primorci šli enotno v boj za svojo zemljo in pravico. Bili so vključeni v narodno-osvobodilnem boju, priključevali so se prekomorskim brigadam, internirani so bili v taboriščih, se borili blizu in daleč za svojo Primorsko.

☭ Vrednote NOB prenašamo s pesmijo na mlajše rodove,da bi ti ohranili njeno sporočilnost z željo po združevanju, tovarištvu, strpnosti in sprejemanju različnosti v svetu brez meja.Zbor je imel od svoje ustanovitve,doma in tudi širom po svetu več kot 800 nastopov.